| Grizenje nohtov | |
|
+19JesseMcLoveU [tassa] Kaich *GirL* miia adiee frajerkka` any.fan* TJAŠA13G barbie* NiiNčiii JuLiiaa Summer princess` tinchy ninykaaa xspeLax kajcii` Katty 23 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
*GirL* *Girls & Boys Fan Club*
Število prispevkov : 1250 Registration date : 28/07/2008
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Tor Avg 19, 2008 11:31 am | |
| jas si tui nea nohtov grizem razn fščasih . preden rem v sqL . pa ko me je strah pisat | |
|
| |
Kaich Dreamer
Število prispevkov : 511 Age : 30 Location : Slovenija Registration date : 18/08/2008
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Tor Avg 19, 2008 11:33 am | |
| Nikol si jih še nism grizla.. Škoda bi blo mojih nohtov, če bi si jih.. | |
|
| |
| |
| |
Kaich Dreamer
Število prispevkov : 511 Age : 30 Location : Slovenija Registration date : 18/08/2008
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Tor Avg 19, 2008 11:36 am | |
| | |
|
| |
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Tor Avg 19, 2008 11:36 am | |
| | |
|
| |
[tassa] Dreamer
Število prispevkov : 643 Registration date : 31/07/2008
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Tor Avg 19, 2008 3:26 pm | |
| si jih grizem ja :S pa ko sn bla mala sn si jih tuji... ko sn bla v vrtcu so mi dol spopadali :S nemrem se odvadit... sicer si med počitnicami manj kr ni take napetosti ko pa je šola pa si jih fuul :S | |
|
| |
miia Dreamer
Število prispevkov : 606 Age : 31 Registration date : 28/07/2008
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Tor Avg 19, 2008 11:24 pm | |
| aja.. to je Lahko bad ne.. saj poL pa pač maš umetne.. | |
|
| |
[tassa] Dreamer
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Čet Avg 21, 2008 12:29 am | |
| ja samo se mi jih ne da gor limat | |
|
| |
kajcii` Dreamer
Število prispevkov : 521 Location : mb :* Registration date : 28/07/2008
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Čet Avg 21, 2008 12:40 am | |
| - [tassa] je napisal/a:
- ja samo se mi jih ne da gor limat
hahah facaa .. sao ti maš tak ono full pogrižene ne ? .. to ti umetni niti ono ful držijo nea će bi hotla met duge .. mam kolegico ko si to skos lima gor .. pa ji po 3 dneh otpade dol .. meni pa drži 2 tedna ( kr mam malo dalše ) & mama iste nohte | |
|
| |
[tassa] Dreamer
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Čet Avg 21, 2008 1:23 am | |
| | |
|
| |
JesseMcLoveU Najstnik/ica
Število prispevkov : 132 Registration date : 20/08/2008
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Čet Avg 21, 2008 11:54 am | |
| včasih si grizem nohte ko sem živčna vendar se bom zdaj probala odvaditi ker je zdaj že za mano začel ponavljati manjši brat, pa vem tudi da je to ful grda razvada ampak včasih se ne morem premagati .. | |
|
| |
miia Dreamer
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Pet Avg 22, 2008 1:34 am | |
| Jas pa jih ne grizem.. ker me poL vsi prsti boLijo.. ni šans .. hehe | |
|
| |
*kitty* Dreamer
Število prispevkov : 653 Age : 36 Registration date : 28/07/2008
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Pon Nov 03, 2008 3:17 pm | |
| jaz pa sem si jih včasih zelo grizla in potem se mi ke zgodilo to da se mi je vse vnelo zai pa že kr nekaj let jih ne grizem in opažam da imam zelo lepe nohte in si jih zato pustim rast da si lahko potem oblikujem in uredim po svoje | |
|
| |
sarchy Najstnik/ica
Število prispevkov : 183 Registration date : 26/09/2008
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Pon Nov 03, 2008 5:11 pm | |
| jst sm si jih neki cajta sm je blu pol ful grdo pa sm sklenila de se bom zmeri ugrizlna u prst ka ga bom hotla dat u usta pa je mi ratal de si jih ne grizem več | |
|
| |
sarchy Najstnik/ica
Število prispevkov : 183 Registration date : 26/09/2008
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Pon Nov 03, 2008 5:12 pm | |
| sm zej si jih pa še moja (vedno pridna(haha)) sestrica in ona si jih na rokah in na nogah mislem | |
|
| |
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Sre Nov 05, 2008 9:09 pm | |
| na nogah .. doro no .. jas si pa jih zdaj nea . upam da si nadalje neom več | |
|
| |
*.nenii.* Začetnik/ca
Število prispevkov : 24 Registration date : 06/11/2008
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Sob Nov 08, 2008 9:42 pm | |
| jz sii jih nikoŁ ne griizm pa tuut nikoŁ si jih ne bom:Phaha | |
|
| |
*kitty* Dreamer
Število prispevkov : 653 Age : 36 Registration date : 28/07/2008
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Čet Nov 27, 2008 10:46 am | |
| jaz si jih že dolgo nena,bzv res so mi dolgi lepši si lahk kaj narediš..............manikura pa to | |
|
| |
TJAŠA13G Dreamer
Število prispevkov : 645 Age : 30 Location : kisovec Registration date : 28/07/2008
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Tor Dec 23, 2008 12:45 pm | |
| Onkofagija ali grizenje nohtov Onkofagija ali grizenje nohtov je navada, ki jo hitro pridobimo in se je zelo težko znebimo. Pri številnih ljudeh se grizenje nohtov tako zelo zasidra, da se tega početja komaj zavedajo. V čem je težava? Pogrizeni nohti se drugim ljudem zdijo grdi. V svetu, ki mu vlada obsedenost s klicami in bakterijami, se nihče noče rokovati z nekom, ki je tik pred tem vtikal prste v usta. Si še vedno grizete nohte? Morda pa v tem članku najdete kako zamisel, ki vam bo pomagala opustiti to razvado. Si želite nehati gristi nohte? Precej vam bo pomagalo, če boste ugotovili vzrok, zakaj to počnete. Med najpogostejše razloge spadajo:
Stara navada: veliko ljudi si je začelo grizljati nohte še v nežnih najstniških letih. Zdaj je navada postala železna srajca in to počnejo, ne da bi se sploh zavedali. Stres: napetost je eden od vodilnih razlogov, zakaj ljudje začnejo – in nato nadaljujejo z grizenjem nohtov. Grizenje in trganje postane samodejen odziv na stres na delovnem mestu ali celo zaskrbljujoč problem. Trema: ni nenavadno, da si ljudje začnejo gristi nohte, ko jih obvladuje napetost pred pomembnim sestankom, izpitom ali vročim zmenkom. Grizenje nohtov lahko psihološko pomirja, podobno kot kajenje ali prenajedanje. Navada bivših kadilcev: tisti, ki opustijo kajenje, pogosto zamenjajo to razvado z grizenjem nohtov, saj imajo tako nekaj opraviti z rokami, ki bi bile sicer zasedene s cigareto. Navada, ki jo sproži druga dejavnost: pogosto je grizenje nohtov povezano s kakšno drugo dejavnost, denimo s telefoniranjem ali gledanjem televizije. Nekateri ljudje si grizejo nohte, kadar se dolgočasijo, na primer med čakanjem na vlak ali v zdravniški ordinaciji.
Naslednji korak Prvi korak ste torej naredili in prepoznali razlog, zaradi katerega si grizete nohte. Potem ko ste to ugotovili, se kratek čas opazujte in spremljajte svoje početje; to vam bo pozneje v podobnih okoliščinah pomagalo ustaviti roko, ki bi šla samodejno v usta.
Toda če volja ne bo dovolj, poskusite še naslednjimi ukrepi pri odvajanju: - Na nohte nanesite poseben lak za nohte. Obstaja kar nekaj lakov z dolgotrajnim delovanjem, ki dajo vašim nohtom priskuten okus, dovolj, da vas ta odvrne od grizenja ali vas vsaj opozori takrat, ko to počnete nezavedno. Izdelek nanašajte redno, da okus ostane močan. - Roke naj bodo nenehno polno zaposlene. Proste roke podžigajo navado, zato jih zaposlite. Če ste se zalotili, da si nohte grizete med telefoniranjem, poleg telefona postavite blok in pisalo. Namesto da grizete nohte, raje kracajte in čečkajte. - Če si nohte grizete, kadar ste napeti, razmislite o protistresni krogli, ki jo hranite na delovni mizi in po potrebi stiskate. Ključno je torej, da imate roke zaposlene in dovolj daleč od ust. - Žvečite žvečilni gumi − če žvečite, obstaja manjša verjetnost, da se boste lotili še grizenja nohtov. Žvečilne ali mentolove bombončke nosite ves čas s seboj. Kadar se zalotite, da se roka dviguje z ustom, raje vzemite žvečilko ali bombonček. - Uporabljajte ščipalnik za nohte. Ljudje, ki grizejo nohte, se nagibajo k temu, da odgriznejo oster rob na nohtu ali noht, ki je malce daljši od drugih. Ščipalnik za nohte vedno nosite s seboj in ga uporabljajte namesto škarjic. - Poskusite s posebnimi meditacijskimi kasetami, o katerih proizvajalci trdijo, da so zelo uspešne pri premagovanju grizenja nohtov.
Dihajte! Ko se znebite navade, se redno opominjajte na svoje dobro delo, saj boste tako preprečili, da bi se težava znova pojavila. Ko enkrat prepoznate sprožilce za grizenje nohtov, usmerite vse svoje sile v boj proti temu vzroku. Če je krivec stres, se proti stresu borite s tehnikami sproščanja, telovadbo, več spanja, manj delovnih obremenitev … Če je razlog splošna napetost, si zadajte, da se boste naučili drugih načinov, kako obvladati živce. Veliko ljudi uporablja hitro in preprosto vajo dihanja, s katero se pomirijo in laže preživijo dan.
Oblikujte nove navade Eden od dobrih nasvetov, kako preprečiti, da bi se slaba navada vrnila, je to, da jo zamenjate z dobro. Uporabite ščipalnik za nohte, še preden nohti zrastejo do dolžine, ki vas zamika. Navadite se držati roke s prekrižanimi prsti, saj jih tako med brezdeljem ne boste nesli v usta. Naj skrb in nega za nohte postane prednostna naloga. Zdaj, ko ste prenehali gristi svoje nohte, se naučite, kako je treba zanje skrbeti. Ne nazadnje bo zaradi ponosa, ki vas bo navdajal, ko boste opazovali negovane nohte, zanesljivo manj verjetnosti, da se boste vrnili h grizenju. | |
|
| |
evelina Začetnik/ca
Število prispevkov : 61 Registration date : 22/07/2009
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Čet Jul 23, 2009 11:02 pm | |
| Ne jas si jih ne grizem in sem ponosna na to hahah. Sploh neem kak si jihlahko ene grizete.. ne razumem ker sem že sprobala pa meni ne uspe..hahah | |
|
| |
miia Dreamer
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov Ned Jul 10, 2011 10:53 pm | |
| Moderna rešitev: Gel na nohtih.. Podaljšani ali pa naravni premazani.. ni šans da si zgrizete.. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Grizenje nohtov | |
| |
|
| |
| Grizenje nohtov | |
|